Miten valita juuri oikeat sukkahousut?

Sukkahousujen valitseminen voi välillä tuottaa päänvaivaa. Minkälainen sävy olisi hyvä, kiiltävät vai mattapintaiset, vahvikkeilla vai ilman...? Lista on pitkä. Lue helpot vinkkimme sukkahousujen valintaan!
maija vilkkumaa norlyn tavastia

Kiinnitä huomiota ensisijaisesti siihen käyttötarkoitukseen mihin olet ostamassa sukkahousuja – kuinka huomaattomia tai tukevia sukkahousuja olet etsimässä? Kiinnitä huomiota myös sukkahousujen kiiltoasteeseen, denieriin, muotoilevuuteen ja vahvikkeisiin – sävyä unohtamatta.

Koko

Koko-oppaamme auttaa sinua löytämään sinulle sopivan koon. Löydä oikea koko pituutesi (cm) ja painosi (kg) mukaan. Jos mietit kahden koon välillä, suurempi koko saattaa olla mukavampi. Tutustu koko-oppaaseemme täällä.

Sävy

Kun valitset sävyä, kiinnitä huomiota sukkahousujen käyttöajankohtaan ja ihonsävysi sen hetkiseen sävyyn, jotta sukkahousut näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta. Esimerkiksi vaalea Powder voi toimia paremmin alkukeväästä kuin tummempi Sand, mutta vastaavasti kesällä Sand voi olla sopivampi vaihtoehto. Lue sävynvalinnasta lisää täältä.

Kiiltoaste

Sukkahousujen valinnassa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota sukkahousujen kiiltoasteeseen. Kiiltävät sukkahousut ovat nimensämukaisesti kiiltäväpintaisia, ja siten kaikista näkyvimpiä sukkahousuja. Mattapintaiset sukkahousut ovat puolestaan kaikista huomaamattomimpia niiden mattapintaisuuden ansiosta. Himmeäkiiltoiset sukkahousut ovat kiiltävien ja mattapintaisten välistä ja antavat säärille himmeää kiiltoa.

Denier

Myös sukkahousujen denierillä eli sukkahousujen valmistuksessa käytetyn langan vahvuudella on vaikutusta siihen miltä sukkahousut näyttävät ja tuntuvat. Kaikista ohuimmissa 10-20 denierin sukkahousuissa sukkahousujen sävy on hennompi ja luonnollisempi kuin esimerkiksi 40 denierin ihonsävyisissä sukkahousuissa. Kiinnitä siis huomiota käyttötarkoitukseen – kuinka huomaamattomia sukkahousuja olet etsimässä – ja valitse tuote sen perusteella.

Muotoilevuus

Haluatko, että sukkahousut myös muotoilevat keskivartalon seutua tai tukevat ja virkistävät jalkoja? Harkitse silloin muotoilevia sukkahousuja tai tukisukkahousuja, joita löytyy eri sävyissä ja vahvuuksissa.

Vahvikkeet

Sukkahousujen vahvikkeisiin erityisesti varpaiden, jalkapohjan ja kantapään kohdilla kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti silloin jos ne näkyvät käyttämistäsi kengistä. Muuten vahvikkeet lisäävät sukkahousujen kestävyyttä alueilla, jotka ovat herkimpiä rikkoutumiselle.