Sukkahousujargonia

Denier, elastaani, 3D... Onko sukkahousupaketin merkintojen lukeminen hankalaa? Mitä ominaisuuksia missäkin sukkahousuissa on? Kokosimme suomi-sukkahousu-suomi -sanakirjan sukkahousujargonille!
sukkahousut norlyn

Oletko turhautunut kaupan sukkahousuhyllyllä pakettien merkintöjä selvittäessä? Mitä eroa sukkahousuilla on tai onko materiaalilla väliä? Lue sukkahousujen teknisten tietojen selitykset alta.

Denier

Denier-määrä ilmoittaa, paljonko grammoina painaa 9000 m lankaa. Jos esimerkiksi 9000 m lankaa painaa 20 g, on kyseessä 20 denierin tuote. Mitä ohuempaa lanka on, sitä pienempi on myös denier-määrä. Norlynin laajasta valikoimasta löytyy sukkahousuja aina 15 denieristä 100 derieriin asti. Kokeile esimerkiksi ohuita Norlyn City 20 Den sukkahousuja tai paksuja Norlyn Control 50 Den muotoilevia sukkahousuja.

Polyamidi

Polyamidi on öljystä valmistettu tekokuitu, jonka tunnetuin versio on vuonna 1938 kehitetty Nailon (nylon).

Elastaani

Elastaani on polyamidin ohella tekokuitu, joka on valmistettu öljystä. Elastaanin erikoisominaisuutena on kuidun joustavuus; kuitu voidaan venyttää 5–7 kertaa alkuperäisen pituutensa verran, jonka jälkeen se palautuu alkuperäiseen pituuteensa. Elastaani lisää mukavuutta ja istuvuutta tuotteeseen.

3D

3D-materiaali syntyy, kun elastaanilanka neulotaan jokaisen rivin jokaiselle silmukalle. Norlynin 3D-sukkahousut tuntuvat pehmeiltä jalassa. 3D-rakenteen ansiosta sukkahousut joustavat sekä leveys- että pituussuunnassa ja ne sopivat päälle monen kokoisille. Esimerkiksi Norlyn Silky 3D 20 Den sukkahousut istuvat täydellisesti.

Vahvike

Vahvikeet lisäävät sukkahousujen ja sukkien kestävyyttä kuluvissa kohdissa. Esimerkiksi kärkivahvike suojaa varpaita ja muotoonneulottu kantapää suojaa kantapään kohdalla. Myös ns. housuosa voi olla vahvikkeellinen. Norlyn Comfy 20 Den sukkahousuissa on vain huomaamaton kärkivahvike. Vahvikkeita kaipaavalle voisi sopia esimerkiksi Norlyn Satin Ultra 15 Den sukkahousut, joissa on kärki-, kanta- ja pohjavahvikeet tuomassa kestävyyttä.

Kiila

Erilaiset haarakiilat eli haaraosan ompelutavat lisäävät sukkahousujen kestävyyttä ja käyttömukavuutta.