Sukkahousut Maija Vilkkumaan pukeutumisen kulmakivi

Maija Vilkkumaa on kaikille suomalaisille tuttu artisti. Hänen biisejä rakastetaan ympäri Suomen ja hänen rohkeasti ainutlaatuinen tyylinsä on aina kulkenut Maijan mukana. Moni myös ihailee Maijan musiikin lisäksi Maijan tyyliä pukeutua ja olla oma itensä.
maija vilkkumaa norlyn sukkahousut
 

Meitä on moneksi, ja siksi myös pukeutumiseen suhtaudutaan eri tavoin, ja tyylejä on useita. Sukkahousut ovat kuitenkin usein se aliarvostettu vaatekappale, joka koetaan pelkäksi asusteeksi ja usein valitaan vasta viimeisenä . Maijan kohdalla tilanne on toinen. Maija käyttää paljon sukkahousuja ja ne ovat osa hänen keikka-asujaan. Maijan mielestä sukkahousut ansaitsisivat eräänlaisen kunnianpalautuksen.

”Sukkahousut ovat kritisoitu, vitsailtu ja halveksittukin naisellinen vaatekappale, niitä pidetään usein hupsuina ja turhina. Itse olen aina käyttänyt niitä riemulla, ja ne ovat vähättelevistä asenteista johtuen nousseet minulle itseilmaisun ja vapauden symboliksi.” Maija sanoo.

Tänä päivänä perinteinen naiskuva toisinaan jättää sukkahousujen käytölle tietyn varjon ja samalla unohdetaan se, että parhaimmillaan sukkahousut tuovat nostetta, ryhtiä ja sitä kautta hyvää oloa, itsevarmuutta ja rohkeutta. Rohkeutta olla oma itsensä. Uskomme, että nainen voi tuntea olonsa hyväksi ja itsevarmaksi sukkahousuja käyttämällä, mutta samalla sen ei tarvitse tarkoittaa, että lokeroituisi tiettyyn perinteiseen muottiin.

Maija on samaa mieltä, ja sanoo vastustavansa sitä ajattelua, että naisellisuuteen liitettyihin asioihin yhdistetään automaattisesti se höpsöys. ”Feminiinisyys ja vakavasti otettava ammattitaito ja olemus eivät tietenkään ole ristiriidassa.” Maija sanoo.

Haluamme nimenomaan olla tukemassa ihmisiä paineiden keskellä – kannustamaan olemaan rohkeasti juuri sellainen, kun on. Emme käy taistoon mitään vastaan tai pakota ketään tiettyyn muottiin.

Tänä päivänä tyylejä on monia, ei ole enää yhtä oikeaa tapaa pukeutua. Halu käyttää sukkahousuja on kuitenkin yksi voima, joka yhdistää kaikkia Norlyn-naisia – koosta, mielipiteistä tai tyylistä huolimatta. Olemme ylpeitä siitä, että Maija on yksi Norlyn-naisista, rohkeasti oma itsensä.

Kuvassa Maijalla päällä Norlyn Satin Ultra 15 den sukkahousut sävyssä Sand.